Smartphone Telefonie

Alles over smartphones!

Onhandig? Zo bescherm je je smartphone

Je smartphone heeft je waarschijnlijk een flink bedrag gekost, dus je wil natuurlijk dat hij zo lang mogelijk meegaat. Hiervoor zal je er alles aan moeten doen om je telefoon zo goede mogelijk te beschermen. Dat kan je op verschillende manieren doen. Daarover lees je meer in dit artikel.

Screenprotector

Het scherm van je smartphone is natuurlijk het meest kwetsbare gedeelte van je smartphone. Daarom wil je juist dit gedeelte van je telefoon extra beschermen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door middel van een screenprotector. Deze kunnen gemaakt zijn, maar er zijn ook uitvoeringen van gehard glas. Die zijn natuurlijk iets duurder, maar beschermen je smartphonescherm ook een stuk beter. 

Smartphone hoesje

De achterkant van smartphones wordt steeds vaker gemaakt van breekbare materialen zoals glas. Met een smartphone case kan je dus ook de fragiele achterkant van je telefoon beschermen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een siliconen hoesje met een leuk trendy printje. Niet alleen praktisch, maar dus ook decoratief! Maar er zijn ook hoesjes die zowel de achterkant als het scherm van je telefoon beschermen. Zo’n zogenaamde book case heeft als bijkomend voordeel dat er meestal plek is voor je pasjes, zodat je alles wat je nodig hebt in één keer bij je hebt.

Sluit een verzekering af

Maar als je écht onhandig bent, zal zelfs de combinatie van een screenprotector en een hoesje niet voldoende zijn om je telefoon te beschermen. Mensen met twee linkerhanden doen er het beste aan om een verzekering voor hun smartphone af te sluiten. Hiermee krijg je namelijk geld uitgekeerd wanneer er iets gebeurt met je smartphone. Van dit geld kan je de reparatie vervolgens betalen. Bij een all-risk verzekering kunnen de kosten behoorlijk oplopen, dus zorg ervoor dat je een verzekering afsluit die bijvoorbeeld alleen waterschade of diefstal dekt, aangezien dit de meest voorkomende claims zijn.