Smartphone Telefonie

Alles over smartphones!

Hotmail / Outlook mailprogramma

Wil je meer weten over een Hotmail / Outlook mailprogramma? Het verzenden en ontvangen van e-mails gebeurt met een programma op je computer of via een dienst op het internet, genaamd webmail. In dit artikel bespreken we de meest gebruikte mogelijkheid om te e-mailen namelijk een Hotmail / Outlook mailprogramma.

 

De verschillende e-mailprogramma’s die er zijn, lijken in de mogelijkheden veel op elkaar. Je kunt er e-mails mee versturen en ontvangen. Echter verschillen ze wel in vormgeving en gebruiksgemak. Daarnaast kunnen de namen van de verschillende programma’s ook soms voor verwarring zorgen.

 

Hotmail

 

De naam Hotmail, Outlook of Windows Live Mail kan mogelijk enige verwarring oproepen. Het is programma is door Microsoft ontwikkeld en de opvolger van Hotmail.

 

Het is bedoeld voor het besturingssysteem Windows 7, maar het programma wordt echt niet standaard geleverd bij Windows 7. Uit concurrentie-overwegingen is dit namelijk verboden. Je zult Windows Live Mail dus niet standaard in Windows vinden, maar je kunt het wel van het internet downloaden.

 

Mogelijkheden

 

  • Je kunt er meerdere mailadressen mee beheren
  • Het is een van de weinige programma’s waarmee je op de computer je Hotmail- of Outlook.com-adres kunt gebruiken, in plaats van via de webmaildienst Outlook.com.
  • Je kunt ook als je wilt een mailaccount van je provider gebruiker

 

Outlook en Outlook.com

 

Indien je het kantoorpakket Office bezit, kun je mailen met Outlook en dit programma wordt vooral zakelijk veel gebruikt. Zo zijn er allerlei mogelijkheden voor agendabeheer en gezamenlijk afspraken maken.

 

Daarnaast kun je meerdere mailadressen beheren in dit programma, als kan de drempel voor veel gebruikers een stuk hoger liggen bij dit programma, dan bij andere mailprogramma’s.

 

Outlook.com is de webmaildienst van Microsoft en is een dienst die al vele malen van naam en uiterlijk is veranderd. Het is een dienst wat een van de eerste wereldwijde grote gratis maildiensten was. Op dit moment hebben ongeveer 200 miljoen mensen wereldwijd een Hotmail-adres, @msn-nl, @live.nl en een @outlook.com adres.

 

Mogelijkheden

 

  • Je kunt met één account meerdere Microsoft e-mailadressen beheren
  • Het is ook mogelijk om andere mailadressen toe te voegen
  • com biedt meer dan 5 GB aan opslagruimte aan